Jak se získává emu olej?

Emu olej se vyrábí z tuku emu. Emu je nelétavý pták původem z Austrálie, podobný pštrosovi. Jeden pták podle The New York Times vyprodukuje asi 250 uncí másla. Většina farmářů chová emu pouze pro jejich tuk, ale někteří se snaží využít co nejvíce ptáků, od masa až po kůži, která se mění v kůži. Zda je váš emu olej eticky získáván, závisí na výrobci.
Emu olej upoutal pozornost stejně smýšlejících lidí. Zatímco někteří lidé uvádějí přínosy oleje pro jejich pokožku a celkové zdraví, jiní zjistili, že se příliš neliší od ostatních olejů. Čtěte dále a dozvíte se o výhodách a použití oleje emu.
Co je v emu oleji?
Největší výhodou emu oleje je, jak se vstřebává do pokožky. Emu olej má díky svým menším částicím zlepšené vlastnosti a transportovatelnost, proniká hlouběji do vaší pokožky a nese s sebou další složky.
Emu olej je bohatý na:
- kyselina olejová (42 procent)
- kyselina palmitová (21 procent)
- kyseliny linolové (21 procent)
- antioxidanty

Tyto sloučeniny mohou pomoci bojovat proti zánětům, suché kůži, vysokému cholesterolu a dalším.
Na co se dá emu olej použít?
Emu olej můžete použít jako topický nebo nosný olej. Smícháním s pleťovými vodami a krémy může vaše pokožka lépe absorbovat složky. Emu olej můžete také užívat jako perorální doplněk ve formě kapslí na záněty a cholesterol. Emu olej však není všelék a je důležité vědět, že výzkum jeho přínosů stále pokračuje.
1. Hydratujte obličej, tělo a pokožku
Jako okluzivní zvlhčovač odvádí emu olej fantastickou práci při zlepšování hydratace a předcházení ztrátě vody. Ve skutečnosti může pleťová voda s olejem emu jako základem proniknout do pokožky a pomoci jí lépe než čistý olej z emu. Výzkum také naznačuje, že emu olej může mít méně vedlejších účinků u lidí s dermatitidou a ekzémem.
2. Zhubněte a snižte hladinu cholesterolu
Spolu s omezením kalorií a cvičením může emu olej pomoci snížit obezitu. Možná budete chtít vyměnit kapsle s rybím olejem za kapsle s emu olejem, zvláště pokud jste citliví na mořské plody. Ačkoli existuje jen málo výzkumů o emu oleji pro snížení hmotnosti a cholesterolu, existuje dostatek důkazů o účinnosti mastných kyselin.
3. Zabraňte stárnutí pleti
Emu olej má kromě hydratačních vlastností pozitivní vliv na tvorbu kolagenu. Kolagen je jednou ze složek, která udržuje vaši pokožku pevnou, kyprou a bez vrásek. Antioxidační vlastnosti emu oleje mohou také působit proti jakýmkoli známkám stárnutí způsobeným oxidačním stresem.
Jedním z míst, kde stárnutí začíná, je okolí očí. Hledejte oční ošetření s emu olejem, kofeinem a vitamínem K. Studie z roku 2015 zkoumala účinky těchto složek na 11 ženách, kterým bylo přiděleno přikládání tamponu na jedno oko. Po čtyřech týdnech ošetřené oko vykazovalo vymizení tmavých kruhů, zlepšenou elasticitu a snížení počtu vrásek.
4. Snižte zánět
Při vnitřním užívání je emu olej dalším zdrojem mastných kyselin, které mohou pomoci zlepšit trávení. Protizánětlivé vlastnosti emu oleje mohou také přispívat ke gastrointestinálním stavům, jako je zánětlivé onemocnění střev.
Buněčný výzkum naznačuje, že užívání emu oleje může mít prospěch:
- absorpční funkce
- vyprazdňování žaludku
- střevním tranzitem
- střev, kloubů a celkové záněty
5. Zlepšete rány, jizvy a poškození sluncem
K léčbě řezných ran, popálenin nebo modřin používejte krémy z emu oleje. Kyselina linolová v emu oleji má příznivé účinky, které mohou dokonce:
- zvětšení vlasových folikulů v oblasti rány
- nabízejí ochranné výhody proti jizvám
- zesvětlit pigmentové skvrny
- snížit jizvy po akné
Většina studií o hojení ran byla provedena na myších a morčatech, ale výsledky naznačují, že aplikace emu oleje po stádiích zánětu může pomoci při hojení.
Kde koupit emu olej a co hledat
Ceny Emu oleje se aktuálně pohybují na internetu od 9 do 20 USD, v závislosti na značce. Kvalitní emu olej může vydržet kdekoli od jednoho do dvou let, v závislosti na tom, jak jej skladujete. Chlazení může pomoci prodloužit životnost.
V současné době je ve Spojených státech většina farem emu od farmy až do konce, což znamená, že prodej zajišťují sami farmáři. American Emu Association má seznam certifikovaných členů, kteří provozují etické zemědělství. Můžete také kontaktovat farmy, abyste zjistili, zda používají celého ptáka, od masa až po kůži.
Vždy nakupujte emu olej od renomovaného zdroje, abyste podpořili etické zemědělství a zabránili kontaminaci. Znečišťující látky mohou způsobit nezamýšlené vedlejší účinky, jako je podráždění pokožky, zejména při dlouhodobém používání.
Vedlejší účinky emu oleje
Není známo žádné nebezpečí při dlouhodobém používání oleje emu. Doporučuje se vyhnout se aplikaci emu oleje na toxické látky na kůži, jako je olej z jedovatého břečťanu nebo dubu. Vzhledem k tomu, že emu olej je zesilovač, který proniká do pokožky, může zpomalit hojení.
Srdce
Lidé, kteří chtějí začlenit více holistických a přírodních složek do svého každodenního života, se možná budou chtít podívat na emu olej. Emu olej je atraktivní složkou pro místní použití, zejména při kožních onemocněních, jako jsou ekzémy, jizvy a suchá pokožka. Existují však omezené důkazy o tom, zda je emu olej zdravější než jiné zdroje mastných kyselin.
Pokud máte otázky ohledně dávkování a použití, poraďte se s lékařem, dietologem nebo jiným zdravotnickým pracovníkem. Nepoužívejte emu olej jako náhradu jakékoli léčby předepsané lékařem.

Dnes chci mluvit o jednom neuvěřitelně účinném a poměrně snadno použitelném produktu, který můžete použít pro krásu a zdraví zároveň.

Jedná se o emu olej, přesněji řečeno tuk ptáka emu australského.
Dnes je tento olej jedním z pěti nejlepších kosmetických a léčivých olejů.
Čtěte také: Vlastnosti chovu a chovu nutrií doma
Jedna australská studie zjistila, že emu olej, užívaný vnitřně i lokálně, může snadno snížit i závažný zánět.
Takže: emu olej – co to je, k čemu to je a jak – vše v pořádku.
Použití pštrosího tuku
Klinické studie prováděné po dobu 10 let prokázaly, že tento přípravek má protizánětlivé vlastnosti a také se velmi rychle vstřebává do pokožky. Pozorování lékařů a vědců prokázala, že suroviny lze úspěšně použít pro mnoho patologií. Pštrosí tuk lze použít pro následující onemocnění:
- Ekzém. Ti lidé, kteří trpí ekzémem, poměrně často trpí nesnášenlivostí kosmetiky. Hlavní počet různých zvlhčovačů pouze zvyšuje podráždění pokožky. Recenze pštrosího tuku naznačují, že nejen nedráždí pokožku, ale v některých případech dokonce zmírňuje stav pacientů s ekzémem.
- Čerstvé rány. Doporučuje se aplikovat surovinu na rány, které jsou ve stádiu epitelizace. Když už mluvíme o výhodách pštrosího tuku, je třeba poznamenat, že může snížit svědění a zabránit vzniku keloidní tkáně.
- Dislokace. Přípravek lze použít i na různé výrony. Pokud se dislokace nachází blízko povrchu kůže, například na lokti nebo koleni, tuk pomáhá zmírnit otoky a odstranit bolest a zároveň zabraňuje rozvoji zánětlivého procesu.


Ekzém.
Jedná se o kožní onemocnění, které se projevuje jako zvláštní vyrážky s charakteristickou lokalizací a svědění kůže. Ekzém vzniká pod vlivem různých nepříznivých faktorů, a to jak vnějšího (například syntetické tkaniny, prací prášky, pesticidy apod.), tak vnitřního prostředí (potravinové alergeny aj.). Zvláštní význam při rozvoji ekzému má predispozice člověka způsobená dědičnými faktory, funkčními poruchami nervového systému, změnami v žlázách s vnitřní sekrecí a nemocemi. játra, žaludek, střeva. Ekzémové vyrážky vypadají jako puchýře, které po otevření uvolňují čirou tekutinu. Kromě puchýřů dochází k intenzivnímu zarudnutí kůže kolem těchto vyrážek, šupinek a odřezků horní vrstvy kůže. S přechodem tohoto akutního stadia ekzému do chronického jsou indikované projevy nahrazeny ztluštěním kůže a jejím olupováním.
Typickou lokalizací ekzematózních lézí je zadní strana paží, lokty, loketní rýhy, popliteální oblasti, obličej, třísla.
Výhody
Pštrosí tuk se někdy používá v lékařství. To lze vysvětlit skutečností, že produkt má řadu užitečných vlastností. Tato surovina je přírodní zvlhčovač, který podporuje regeneraci pokožky a zabraňuje růstu bakterií. Proto použití tohoto přípravku zaručuje omlazující účinek a léčivé vlastnosti.

Tuk má také výrazné protizánětlivé, hojivé a protiedémové účinky. Tato surovina je přirozeným ideálním vodičem. Přípravek je také velmi účinný při urychlení hojení ran po operaci. Lékaři doporučují používat pštrosí tuk po pohmožděninách, výronech, k léčbě hemoroidů, tromboflebitid, lokalizovaných na dolních končetinách a vyskytujících se v raném stádiu. Tento lék je nepostradatelný při léčbě artritidy, popálenin a různých kožních onemocnění.
Produkt je schopen zmírnit zánět a podráždění, které se vyskytuje u všech typů ekzémů, včetně mokvání. Pštrosí tuk výrazně snižuje velikost čerstvých keloidních jizev. Při použití této suroviny probíhá hojení kůže po popálenině velmi intenzivně. Tuk navíc nezpůsobuje akné, takže jej lze použít jako vysoce účinný prostředek na problematickou pleť.
Pštrosí tuk příznivě působí na regeneraci vlasové pokožky a také na růst vlasů. Tento produkt obnovuje aktivitu více než 80 % neaktivních vlasových folikulů.

Jaké nemoci léčí
Tuk je široce používán v lékařství
Rozšířené používání látky po celém světě dokazuje, že mezi podobnými prostředky nemá obdoby. Jedinci tohoto ptačího druhu se během krátké doby zotaví ze zranění. Tato funkce zajímala vědce a v důsledku toho si lék pevně upevnil svou pozici v medicíně.
- Na pohmožděniny, vykloubení, výrony, ulevuje od bolesti, odstraňuje otoky, uvolňuje svalová vlákna. Krevní oběh se vrátí do normálu, léčebný účinek se zvýší.
- Proleženiny a odřeniny jsou vyléčeny bez zanechání byť jen stopy. Hluboké pronikání zabraňuje opětovnému rozvoji poškození kůže.
- Blahodárně působí na klouby s artrózou a artritidou, hojí drobná vnitřní poranění. Rychle ulevuje od bolesti bolavých částí těla.
- Dermatologové dokazují, že emu olej je účinný na jakékoliv nepříznivé kožní projevy. Podléhá jí akné, lupénka, jakýkoli druh plísně, suchý či mokvavý ekzém.
- Pooperační jizvy se hojí rychleji, stávají se hladšími a pružnějšími.
- Snižuje rozšiřování žil u křečových žil, působí zde jedinečná pronikavá vlastnost. Emu tuk, který se hluboce vstřebává do tkání, obnovuje poškozené krevní cévy.
- Spolu s borovicovými silicemi pomáhá při nachlazení a infekcích.
- Kapsle naplněné tímto elixírem obnovují sliznici při potížích s trávicím traktem i u onkologických pacientů.
Byl zaznamenán ojedinělý případ vyléčení gangrény prstů na nohou. Pacientce měla být amputována noha, ale tuk přispěl k úplnému utlumení procesu.
Složení tuku
Pokud mluvíme o složení pštrosího tuku, pak byly v této surovině identifikovány především triglyceridy, které zahrnují následující nasycené kyseliny:
Čtěte také: Křepelčí vejce v letní chatě nebo venkovském domě. Výhody křepelčích vajec
- 22% kyselina palmitová, která aktivuje tvorbu elastinu, kolagenu a také podporuje regeneraci pokožky.
- 51% kyselina olejová, která působí lokálně protizánětlivě.
- 12% kyselina linolová, která příznivě působí na klouby a svaly.
- 9% kyselina stearová, která usnadňuje vstřebávání účinné látky do sliznice a pokožky a také posiluje lokální imunitní obranu.
- 4% kyselina palmitolejová, která obnovuje suchou pokožku a dodává jí také pružnost.
- 1,5% kyselina gama-linolová, která produkuje některé hormony, a také prostaglandiny.
- 0,5% kyselina myristová, která dokáže potlačit rozvoj patogenní mikroflóry a také kvasinkových plísní.



Jak je pštrosí olej prospěšný pro pokožku?
Hodnota produktu pro pokožku je dána jeho unikátním složením. Nenasycené kyseliny pomáhají oleji proniknout do hlubších vrstev pokožky. Omega-9 mononenasycená kyselina olejová je schopna dodat rekordní množství cenných prvků do hlubokých vrstev epidermis.
Kyselina linolová působí protizánětlivě, dobře zmírňuje otoky, zlepšuje hojení drobných ranek a škrábanců.
Sada vitamínů, které působí jako antioxidanty, chrání před volnými radikály a nepříznivými vlivy prostředí.
Lipidy, pronikající do hloubky, intenzivně hydratují pokožku, zvyšují její regenerační schopnosti, čímž zabraňují vzniku známek předčasného stárnutí.
Složení oleje se blíží lidskému podkožnímu tuku. Díky tomu jej můžete používat pro jakýkoli typ pleti bez obav z alergické reakce.
Olej má ještě jednu skvělou vlastnost. Bylo pozorováno, že ptáci emu zažívají rekordní hojení kožních ran získaných během vnitrodruhových srážek a potyček s jinými zvířaty. Tato skutečnost potvrzuje vysoké regenerační vlastnosti tuku emu.
Díky své textuře se olej rychle vstřebává bez zanechání mastného lesku a hlavně neucpává póry.
Kosmetologie
Pštrosí tuk se často používá k výrobě různých masek, sér a krémů, které mají hydratovat a vyživovat pokožku. Takové produkty dokážou pleť dokonale vyživit, obnovit její buňky, omladit, srovnat tón. Olej na bázi pštrosího tuku má výrazný hojivý a protizánětlivý účinek. Použití tohoto produktu v oblasti kosmetologie pomáhá v následujícím:
- Stimuluje tvorbu kolagenu.
- Zlepšuje elasticitu a pevnost pokožky.
- Zmírňuje podráždění.
- Zmírňuje odlupování a svědění.
- Podporuje rychlé hojení jizev, které se tvoří po akné.
- Výrazně redukuje projevy celulitidy.
- Posiluje vlasy a stimuluje jejich růst.
- Vyživuje poškozené vlasy a také bojuje proti roztřepeným konečkům.
- Je ideální pro prevenci plešatosti.
- Zabraňuje vzniku strií na kůži těhotných žen.

Rosacea (růžovka).
Jedná se o chronické zánětlivé onemocnění kůže obličeje, jehož hlavními příznaky jsou zarudnutí kůže a tvorba tuberkulóz, pustul a jiných vyrážek na obličeji. Častěji růžovka postihuje ženy v premenopauzální obdobíObecně toto onemocnění postihuje osoby obou pohlaví ve věku 30-50 let. Předpokládá se, že lidé s světle hnědé vlasy a světlou pleť. Rizikovými faktory pro rozvoj onemocnění jsou onemocnění trávicího traktu, poruchy endokrinního systému (ovariální insuficience, klimakterický syndrom, diabetes mellitus aj.), oslabená imunita.
Exacerbaci onemocnění může navíc způsobit pobyt v horkých nebo studených místnostech, vítr, konzumace teplých jídel a nápojů, alkoholu, horkých a kořeněných jídel, dlouhodobé vystavení slunci.
Četné experimenty prokázaly, že každodenním používáním emu oleje můžete omezit rozvoj této nemoci.
Čtěte také: Divoká kuřata v přírodě: odrůdy kuřat a jejich popisy, fotografie
Vzhledem k tomu, že emu olej je vynikající vyživující prostředek, šetrně pečuje o pokožku, hydratuje ji a chrání ji před vysušením a šupinatěním. Pro dosažení nejlepšího účinku se doporučuje používat emu olej 3x denně.
Медицина
Emu mají vynikající imunitu a výraznou schopnost rychlého zotavení. Vědci tvrdí, že tyto vlastnosti lze přenést na tuk, protože tento produkt funguje dobře v následujících situacích:
- Zmírňuje otoky, bolesti, svalové napětí v důsledku zranění a podvrtnutí.
- Předchází a léčí zánětlivé procesy na kůži, jako je podráždění, akné, oděrky, proleženiny.
- Usnadňuje průběh různých kožních onemocnění, jako je lupénka a ekzémy.
- Podporuje rychlé hojení pooperačních jizev a popálenin.
- Odstraňuje svědění, hydratuje a zjemňuje pokožku.
- Pomáhá při léčbě kloubních onemocnění, jako je artróza, artritida.
- Zabraňuje růstu bakterií.
- Posiluje nehty a vlasy.
- Chrání pokožku před ultrafialovými paprsky a omrzlinami.
Kde koupit a náklady
Emu olej si můžete koupit na farmách, kde se tito ptáci chovají. Každým rokem jich přibývá, takže s hledáním nebudou žádné problémy. Cena produktu je asi 7000 1 rublů na XNUMX kilogram. Pštrosí školky navíc prodávají maso, vejce, droby a kožené výrobky z těchto velkých ptáků.

Tento produkt je vynikajícím nástrojem, který může pomoci při řešení kosmetických a dermatologických problémů. Náklady na malou nádobu jsou srovnatelné s krémem nebo mastí středního cenového segmentu. Emu tuk zároveň neobsahuje chemické přísady a rozhodně neškodí zdraví.
Vzhledem k tomu, že se jedná o produkt širokého uplatnění a lze jej použít jak k ošetření, tak k péči o pleť a vlasy. Volba je zřejmá, takový nákup může ušetřit peníze, zlepšit a udržet zdraví a krásu.
Kuchařství
Pštrosí tuk svou strukturou poněkud připomíná měkké máslo a chuť tohoto produktu je slabě vyjádřena. Výhodou surovin je, že neobsahuje tolik cholesterolu jako jiné potravinářské produkty živočišného původu. Z tohoto důvodu jsou vařená jídla na bázi tuku zdravá a také pro lidské tělo lehce stravitelná.

Tento produkt lze použít k přípravě prvních chodů, pečeně, pilafů a dušených pokrmů. Mnoho lidí nejraději smaží maso na pštrosím tuku, dusí zeleninu, brambory nebo dělá chlebové krutony. Někteří dokonce používají tento produkt k výrobě sendvičů. Konečným výsledkem jsou nejen výživné a chutné, ale také velmi zdravé pokrmy.
Možná škoda
Před použitím se musíte seznámit s výhodami a poškozením pštrosího tuku. Blahodárné vlastnosti tohoto produktu byly zmíněny výše, ale může být tato surovina zdraví škodlivá? Při zodpovězení této otázky byste měli věnovat pozornost skutečnosti, že vědci provedli průzkum mezi 500 lidmi, kteří po dlouhou dobu používali pštrosí tuk k různým účelům. Z 500 lidí neměl nikdo alergickou reakci ani jiné nežádoucí účinky. Vědci také nebyli schopni identifikovat žádné kontraindikace použití tohoto produktu. Je však třeba věnovat pozornost skutečnosti, že pštrosí tuk ještě nebyl plně prozkoumán. Nezbývá tedy než doufat, že používání tohoto produktu nezpůsobí žádnou újmu na zdraví.

Jak se těží
Čerstvý pštrosí tuk se získává z poražené drůbeže. Pak je rozdrcen, utopen. Tak se získá surový produkt. Následně je odeslán k odstředění a poté k filtraci. Emu tuk je téměř bezbarvý, ale obsahuje nečistoty: bílkoviny, kovové ionty, peroxidy, mýdla. Je třeba je adsorbovat. Tento postup se také nazývá čiření nebo rafinace.
Následná deodorizace se provádí odpařováním. Neprochází žádným dalším zpracováním. Výsledkem je, že produkt vyrobený ve správné kvalitě nebude obsahovat volné mastné kyseliny více než 0,5 %. Celkově je proces získávání a rafinace pštrosího oleje podobný jako při výrobě jiných jedlých tuků. S malými funkcemi, které zohledňují vysokou úroveň nenasycení tohoto produktu. Hotový pštrosí olej nemá téměř žádnou barvu, vůni, chuť.